dilluns, 7 de setembre del 2015

Les dones, Juntes pel Sí!

Aquest dissabte dia 5 de setembre s'ha celebrat a pobles d'arreu de Catalunya una campanya específica pel sector femení: “Juntes pel Sí”.

A Osona, s'han instal·lat paradetes a Manlleu i al mercat de Vic en les que s'hi ha acostat centenars de candidates pel Sí, dones lluitadores i il·lusionades pel nou País que han volgut mostrar que són part activa en el procés de creació de la nova República Catalana i s'hi han implicat per aconseguir-ho.

Segons diuen les enquestes existeix un 25 % de dones (el doble que d'homes) que encara no han decidit el seu vot i és per això que des de Junts pel Sí s'ha iniciat aquesta campanya per i per a elles, que reivindica el seu protagonisme en una Catalunya on tinguin les mateixes condicions que qualsevol home per fer la mateixa feina, on no se les deixi de contractar pel fet de poder-se quedar embarassades i voler tenir cura dels seus fills i les seves filles. Un país on les seves pensions no es vegin reduïdes ni caiguin en la precarietat per haver-se vist obligades a demanar una reducció de jornada, amb una baixa de maternitat justa i real més semblant a la de molts països europeus, sense por per perdre tot el que han guanyat en el món laboral quan decideixin ser mares, lliures de decidir sobre el seu propi cos i veritablement protegides contra la violència masclista.

Juntes pel Sí” és un crit al sector femení per ser part activa amb actitud valenta i ferma en la nova República Catalana justa socialment i construïda des de l'equitat de gènere i la defensa dels drets de les dones.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada