divendres, 25 de setembre del 2015

Manifest de suport, des d’Osona, a Junts pel Sí. Per la llibertat i la justícia


Una quarantena de personalitats de la comarca d’Osona han mostrat públicament el seu suport a la candidatura de Junts pel Sí i han signat el document Manifest de suport, des d’Osona, a Junts pel Sí. Per la llibertat i la justícia”. La presentació s'ha fet davant el monument a Jacint Verdaguer, de Vic.

Introduïnt la presentació pública del manifest, Jordi Casals de Junts pel Sí ha manifestat que aquest suport demostra que "estem en un moment històric especial, en unes eleccions especials i que Junts pel Sí és una candidatura especial, la millor eina per fer la independència".

El document, que ha estat llegit per Ricard Torrents, constata que les eleccions  del 27S són “excepcionals i decisives perquè estem davant l’oportunitat d’escriure en primera persona la nostra història, de fer junts un estat propi dels catalans”. I remarca que "des d’Osona, hem de continuar mostrant la nostra voluntat insubornable amb les llibertats nacionals, volem i serem l’avantguarda en el camí cap a la República Catalana".

La presentació ha acabat a,b una fotografia amb els adherits que han estat presents junt amb membres de la Coordinadora Comarcal de Junts pel Sí.



Manifest de suport, des d’Osona, a Junts pel Sí. Per la llibertat i la justícia

En aquestes eleccions encetem un moment excepcional que serà decisiu. Estem davant l’oportunitat d’escriure en primera persona la nostra història, de fer junts un estat propi dels catalans, modern i plenament democràtic, al servei d’una vida millor per a tothom.

Els greuges reiterats al llarg de la nostra història compartida amb un Estat espanyol que no ens ha entès ni ens ha volgut entendre, que ens ha volgut sotmesos o diluïts, mai han tingut resposta satisfactòria, ans al contrari.

A través de les urnes, votant Junts pel Sí, decidirem el nostre futur col·lectiu, impulsarem el canvi social, democràtic i econòmic que necessitem els catalans i les catalanes.

Per assumir la nostra responsabilitat al món i per demostrar que som mereixedors de tota la confiança internacional, haurem de vèncer la intimidació, el xantatge i les amenaces i exercir amb fermesa el Dret a Decidir, mostrant els nostres anhels de llibertat i justícia.

La llibertat i la justícia ens esperen, només hi hem de voler arribar. La democràcia és la nostra aliada, ens durà a aquesta llibertat i justícia. Som un poble ple d’il·lusió, capaç de superar les humiliacions amb els somriures. Nosaltres som la revolta dels somriures, de l’esperança i de la voluntat de construir el nostre futur entre tots els catalans i catalanes.

I des d’Osona, hem de continuar mostrant la nostra voluntat insubornable amb les llibertats nacionals, volem i serem l’avantguarda en el camí cap a la República Catalana.

Decidim junts que així sigui i que les urnes ens facin lliures.  Decidim junts pel sí a la llibertat i la justícia.

Visca Catalunya!

Adherits al manifest:
Anton Granero, dissenyador gràfic
Carme Bernal, UVic-UCC
Lluís Vila d'Abadal, director Teatre Atlàntida
Mercè Generó, Centre Psicopedagògic d'Osona
Lluís Solà, poeta
Candi Espona, advocat
Toni Anguera, fotògraf
Antoni Pladevall, escriptor
Pep Poblet, músic
Aurora Colom, Associació Maresmon
Jaume Ortíz, comercial
Josep Pujadas, empresari, Cambra de Comerç
Jordi Roca, metge i gestor àmbit social i sanitari
Ramon Barniol, metge
Ricard Torrents, exrector de la UVic
Pere Puig, poeta
Enric Casulleras, professor Economia UVic-UCC
Núria Albó, escriptora i Creu de Sant Jordi
Sebastià Bardolet, músic
Pilarin Bayés, il·lustradora
Josep Costa, enginyer químic i primer president del CHV
Enric Buixaderas, jugador hoquei
Enric Xicoy, periodista i secretari acadèmic de la Facultat de Comunicació de Blanquerna-URLL
Ferran Latorre, alpinista
Miquel Vilardell, metge
Maria Àngels Rifà, metge
Josep Vilaró, metge
Antoni Anglada, metge i gestor sanitari
Xavier Vilar, advocat
Quim Casalí, campió del món d'hoquei sobre patins amb la selecció catalana
Ignasi Roviró, filosof
Josep Reniu, professor Ciències Polítiques UB
Antoni Ylla-Català, enginyer
Josep Ylla-Català, advocat
Lluís Casellas, comptable
Anna Piella, professora
Ferran Blancafort, arquitecte
Just Palma, Enginyer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada